Find ro og stress af gennem motion.

  Det er ved at være alt for længe siden, at jeg har blogget. Den gode intention er der dog... :) Derfor lægger jeg ud med en post, som er skrevet af en anden... det bliver kickstarten tænker jeg.

Da jeg var på messe sidst i september, slog det mig, at jeg stod en hal med 180 "rigtige" måder, at leve sit sunde liv på. Blev næsten helt overvældet. Jeg var der med min stand, med brochure (der iøvrigt var trykt i mini skrift... grrr), men jeg mener bestemt ikke at mindfulness er én sandhed. Er det en praksis for alle? Sikkert ikke. Derfor har jeg inviteret nogle kvinder til, at skrive om hvad der giver dem ro, klarhed og frihed i deres liv.

Her er Lise Brøndum Andersens post. Hun er indehaver samt instruktør hos PushyMums.DK og jeg utrolig taknemmelig for, at hun havde lyst til at dele med mig/os.

-------------

I kender det garanteret alle sammen – en travl hverdag med job, familieliv – evt. med små børn, en venskabskreds, skønne forpligtelser i alle afskygninger. Det hele er med til at gøre dig lykkelig og komplet, men til tider også småstresset.

Det handler om at finde en balance igennem det hele!  Og det har jeg fundet gennem motion samt en sund levevej.

Jeg er på ingen måde hellig omkring det. Men jeg har også fundet ud af, at jeg bliver et gladere menneske, en mere rummende kone – og en meget mere givende mor. Det hele kommer sig af, at jeg laver tid til motion i det relativt stramme program enhver børnefamilie har.

(Nu er jeg jo også så heldig, at motionen er gået hen og blevet mit job). Men jeg prioriterer højt at få kroppen i gang, så den er klar til at yde. Sådan har det ikke altid været. Langt fra…

Jeg har haft masser af perioder, hvor jeg har været udkørt og ikke sat tid af til at stresse af og koble fra via motionen.

F.eks. da jeg blev mor første gang. Jeg var så ekstremt tæt på at få en efterfødselsdepression. Eller jeg havde det måske uden rigtig at få en diagnose. Emma blev født for tidligt i London, hvor vi kun havde opholdt os et par måneder, før hun besluttede at verden skulle opleves NU. Emma fik kolik, og var rigtig ked af det de første mange måneder. Vi kendte ingen derover, familien var langt væk, og min mand var startet i nyt job, som krævede mange af hans vågne timer.

Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gøre – var ked af det stort set lige så meget som Emma-trunten. Så begyndte jeg at vandre og løbe parkerne tynde, for så hørte man ikke hendes hjerteskærende gråd så meget (især ikke med en Ipod i ørerne), og hvis det så bare regnede (hvilket det jo gør en del i UK), så kunne man heller ikke se, at jeg også små-græd…

Midt i det hele blev min form – både fysisk og psykisk - bedre og bedre, og jeg magtede på én eller anden måde hendes smerte og gråd mere. Og jeg blev bedre i stand til at trøste hende. En dag mødte jeg en gruppe mødre, som også løb rundt i parken. Det var en officiel genoptræningsgruppe for mødre på barsel.

Og det blev starten på mit eget koncept www.pushymums.dk, and the rest is history!

Man magter SÅ meget mere, når kroppen bliver rørt. Selv efter en nat uden meget søvn, så får man ny energi ved en god tur i naturen. Det samme gør sig gældende, hvis man i en jobsituation føler sig presset eller decideret stresset. Man kobler fra – indånder ny kraft – og slipper dagens opgaver.

Tips til at få motion ind i en travl hverdag:

  • Koordiner med din partner – planlæg hvornår du skal have tid til at få motion
  • Løb eller cykel på arbejde
  • Løb en tur med barnevognen, hvis du skal have junior til at sove
  • Smid dig på gulvet derhjemme – og lav lidt stille og rolige balanceøvelser med en god vejrtrækning– og mærk, hvordan du hver gang trækker nye kræfter ind.

Resultatet af en hverdag med motion:

  • En sundere krop, som kan klare mere
  • Man får tømt hovedet – vasket tavlen ren ☺
  • Overskud til at være mere for andre
  • Bedre søvn samt bedre koncentrationsevne

Pas på dig selv!

De bedste hilsner fra Lise.

Mail: info@pushymums.dk

Web: www.pushymums.dk